English

Blijf op de hoogte Recente berichten

Frieda Janssens praat over change management in magazine Flanders DC (foto Ā© Hanne Reyners)

08/01/2020 Veranderen en transformeren blijft een lastige zaak in veel organisaties. Nog steeds is 60% van de ‘teruggedraaide’ veranderingen het gevolg van weerstand van de medewerkers binnen de organisatie. Hoe leid je dan je teams door een transformatietraject? Hoe kan je hen ondersteunen naar het ‘mogen veranderen’ in plaats van het ‘moeten ondergaan’? Experte Frieda Janssens van CompanyWise deelt haar inzichten in het magazine van Flanders DC. Foto © Hanne Reyners
Lees meer

Hoog tijd om te werken aan je bedrijfscultuur? (deel 2): Tips en tricks.

12/12/2019 In onze vorige blog las je over het herkennen van de symptomen van een noodlijdende bedrijfscultuur. In dit artikel geven we je tips en tricks om dit te voorkomen:
Lees meer

15 symptomen voor het herkennen van een noodlijdende bedrijfscultuur (deel 1)

07/11/2019 Zit er ruis zit op de ambitieplannen binnen jouw bedrijf? Soms is het écht te laat. Welke signalen kan jij opvangen zodat je tijdig kan sleutelen aan je bedrijfscultuur?
Lees meer

Een sterke bedrijfscultuur begint met authentiek leiderschap

08/10/2019 Als je terugdenkt aan de invloedrijke leiders in je carrière, op welke manier zijn ze je dan bijgebleven? Waren ze ethisch en transparant? Vertrouwde je hen? Hadden ze een goed gevoel voor hun eigen vaardigheden en mogelijkheden voor verbetering? Als dat zo is, heb je waarschijnlijk authentiek leiderschap ervaren. Wij lazen een interessant artikel op Forbes, je vindt onze samenvatting hierna.
Lees meer

Een gedragen organisatiecultuur komt te voet en gaat te paard

10/09/2019 In menig bedrijf waar we komen voor een verkennend gesprek, zien we de organisatiewaarden geafficheerd aan de muur van de vergaderzaal of bureau van de CEO. Op zich is dat niet verkeerd, want waarden kunnen inderdaad een credo vormen dat het DNA van de organisatie bepaalt, en dat als leidraad dient om belangrijke beslissingen te nemen. Maar hoe kom je nu tot een gedragen organisatiecultuur?
Lees meer

If culture comes first, performance will follow. Maar is deze aanpak niet te SOFT?

04/09/2019 Soft is het nieuwe hard. ‘If Culture Comes First, Performance Will Follow’: resultaten worden altijd bepaald door de organisatiecultuur. Cultuur op zich is moeilijk meetbaar, want emoties zijn lastiger te bespreken.
Lees meer

Culture eats strategy for breakfast

20/08/2019 Mensen werken vaak toevallig samen. Door een haast willekeurige samenloop van omstandigheden belanden ze met elkaar op de werkvloer. Vreemden die samen moeten werken. Het succes van jouw organisatie hangt samen met hoezeer je deze vreemden met elkaar verbonden kan laten voelen. Hoe? CompanyWise wijst de weg. Lees het interview met Frieda & Sarah-Jane op onze blog.    
Lees meer

Purpose: waar wil je naartoe met je bedrijf?

18/06/2019 Vraag je je soms af ‘Is dit het nu?’? Ben je op zoek naar meer voldoening voor jezelf en je teamleden? Dan ben je wellicht op zoek naar de ware reden van bestaan, je purpose, die jouw unieke bijdrage en die van je organisatie aan de wereld beschrijft. Als je die purpose duidelijk hebt, kan je ruimte creëren om te groeien, te vernieuwen en anderen te inspireren. In dit artikel lees je hoe we dit initieerden en begeleidden voor een belangrijke producent en recyclagebedrijf van metalen.
Lees meer

Waarom moet ik aandacht besteden aan bedrijfscultuur?

11/06/2019 Simpel… Dit is volgens academisch onderzoek de Return on Investment van welzijn op het werk:
Lees meer

Inspirerend leiderschap

14/05/2019 Hoe pak je leiderschap aan in de praktijk? CompanyWise vermijdt de dure theorieën en gaat voor een praktische aanpak. Op de werkvloer, tussen de mensen. In dit artikel lees je hoe een opdrachtgever van CompanyWise leerde om een nog beter leider te worden.
Lees meer

Hoe worden jouw collega's wakker?

04/04/2019 Enkele maanden terug vroeg de CEO van een Belgisch bedrijf onze coaches om zijn medewerkers en zichzelf te begeleiden naar een beter motivatie. Een departement bleek zorgwekkender dan gedacht: iedereen werkte er op zichzelf, en had geen vertrouwen in z’n collega’s of in de directie. Er was heel wat geroddel, en problemen werden weggelachen zonder aangepakt te worden. Er was geen aandacht voor kwaliteit en er lagen stapels werk. 
Lees meer

LEGO® SERIOUS PLAY® als antwoord op ernstige uitdagingen

07/03/2019 LEGO® SERIOUS PLAY® is een gefaciliteerde methode ontwikkeld om op een gedragen manier innovatie en bedrijfsresultaten te bevorderen, om strategie en visie te ontwikkelen, en om teamvorming te bouwen.  Je gebruikt de bekende Lego®-blokjes om oplossingen te vinden voor vraagstukken op het gebied van communicatie, strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, planvorming en innovatie. Door de methode ga je op een creatieve, visuele en driedimensionale manier tewerk. 
Lees meer

Holocracy, een nieuw sturingsproces

07/02/2019 Holacracy is een sturingsproces, een model waar collega’s volledig verantwoordelijk en dus zelforganiserend zijn met betrekking tot taakverdeling, hiërarchie en besluitvorming. Het maakt rollen en verantwoordelijkheden duidelijk, en acties en processen inzichtelijk voor iedereen. Het creëert structuur in organisaties zonder dat de voortgang eronder lijdt. De besluitvorming wordt korter en beter omdat er in kleine stappen wordt gewerkt. 
Lees meer

Positieve psychologie is de kracht van succesvol ondernemen

17/01/2017 “Succes maakt niet gelukkig, maar geluk maakt wel succesvol.”   Als we met CompanyWise de situatie in organisaties analyseren, botsen wij vaak op problemen rond het welzijn van collega’s.   Als ondernemer heb je er nochtans alle belang bij om de nodige aandacht te schenken aan het welbevinden van je werknemers. Want gelukkige medewerkers maken jouw organisatie succesvol. Ze zijn gemotiveerder, meer betrokken en productiever. Dit laatste zelfs voor meer dan 31%.  
Lees meer

Wat als ...?

17/11/2016 Twaalf seconden en zevendertig meter. Meer heb je niet nodig om geschiedenis te schrijven.   Voor Orville Wright waren het de mooiste seconden van zijn leven. Hij deed wat niemand hem had voorgedaan. De gebroeders Wright hadden het samen met hun team klaargespeeld. De eerste gemotoriseerde vlucht stond voortaan op hun naam.   Ze staken hierbij Samuel Pierpont Langley de loef af. Hij had nochtans alles om zijn plan succesvol te realiseren. Hij beschikte over de nodige diploma’s, veel geld, de beste materialen en vooral: een team vol talent en knowhow. Waarom slaagden de gebroeders Wright wel en Langley niet? De broers hadden een creatieve ondernemersgeest en waren in staat om de mensen om zich heen te inspireren. Ze konden hun team stimuleren om mee te werken aan hun droom. Een prachtvoorbeeld van het huidige ‘coachend leiderschap’.
Lees meer

WORKSHOP Succesvol ondernemen dankzij zelfsturende teams

14/10/2016 Veel bedrijfsleiders zijn vandaag al overtuigd van de positieve werking van zelfsturende teams. Hiermee stomen zij hun organisatie klaar voor de toekomst. Ook jij kan er succesvol mee aan de slag gaan! Hoe? Dat kom je te weten in deze workshop.  
Lees meer

Cultuur & Verbinding

15/07/2016 Mensen werken vaak toevallig samen. Door een haast willekeurige samenloop van omstandigheden belanden ze met elkaar op de werkvloer. Vreemden die samen moeten werken. Het succes van uw organisatie hangt samen met hoezeer u deze vreemden met elkaar verbonden kan laten voelen. ‘Maar hoe doe ik dat?’ CompanyWise wijst de weg.
Lees meer

Onderwijs en bedrijfsleven in dialoog, wij doen mee!

08/01/2016 CompanyWise neemt deel aan ‘Vlajo Ondernemers voor de Klas’, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo),  in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen, JCI Vlaanderen en Partena.          
Lees meer

Coachings van CompanyWise maken echt het verschil

08/09/2015 Is uw beeld van uw medewerkers juist? Ontdek het zelf: doe de snelle CompanyScan
Lees meer

Als iedereen de baas wordt...

03/09/2015 Is België klaar voor Holocracy? Goede artikel over Zappos in de Standaard.
Lees meer

Mindfulness als Productiviteits Tool?

28/08/2015 Goede artikel van de Havard Business Review over Mindfulness maar ook over Zelf-Compassie!
Lees meer

De kracht van luisteren

13/08/2015 Als een boom in het bos omvalt, en er is niemand in de buurt om het te horen, maakt het dan geluid?’ Als een manager spreekt, en zijn team luistert niet, is dat dan communicatie?  Inspirerende Ted Talk van William Ury.
Lees meer

Zo werkt het niet!! Panorama uitzending van EĆ©n.

18/06/2015 Voorzichtige maar toch overtuigende reportage over het nieuwe werken en zelfsturende teams.   
Lees meer

Wat creƫert een organisatie, en waartoe verbindt ze zich als ze een 'coachende cultuur' instelt?

10/06/2015 Wanneer een organisatie op een transparante manier een coachende aanpak in haar strategisch plan opneemt en doorvoert, dan ontstaat een coachende cultuur. Een coachende cultuur zal medewerkers motiveren en samenwerking en verbinding bevorderen met zowel interne als externe belanghebbenden.   
Lees meer

The Importance of Naming Your Emotions

07/06/2015 Goed artikel van de New York Times over hoe belangrijk het is om je emotie te benomen.
Lees meer

Agentschap Ondernemen erkent CompanyWise als dienstverlener en dat is ook goed voor uw portemonnee

01/06/2015 Zonet maakte de Vlaamse overheid bekend dat het CompanyWise erkent als dienstverlener voor de KMO-Portefeuille. KMO’s in Vlaanderen die een beroep doen op de coaching en opleidingen van CompanyWise kunnen zo tot 30.000 euro subsidie ontvangen!
Lees meer

De kracht van Empathie en Luisteren

27/05/2015 Een goede artikel van de Havard Business Review on de kracht van Empathie.
Lees meer

6 Rules for Building and Scaling Company Culture by Anthony K. Tjan

30/03/2015 Een goede artikel van de Havard Business Review over de wat je nodig hebt voor een gezonde bedrijfscultuur. Purpose, Waarde en Leidershap!
Lees meer
Meer info of Test jouw bedrijfscultuur