Hoe worden jouw collega's wakker?

Apr 4, 2019

Enkele maanden terug vroeg de CEO van een Belgisch bedrijf onze coaches om zijn medewerkers en zichzelf te begeleiden naar een beter motivatie. Een departement bleek zorgwekkender dan gedacht: iedereen werkte er op zichzelf, en had geen vertrouwen in z’n collega’s of in de directie. Er was heel wat geroddel, en problemen werden weggelachen zonder aangepakt te worden. Er was geen aandacht voor kwaliteit en er lagen stapels werk.

Veel was al geprobeerd om dit te verhelpen, maar doordat het succes ervan uitbleef, gingen de medewerkers geloven dat de nodige verandering onmogelijk was. Dat vertrouwen kwam terug zodra onze coaches de klant inspireerden om meer aandacht te besteden aan de behoeften van de medewerkers, in plaats van aan zijn behoefte aan hun vaardigheden. We leerden onze klant om medewerkers te zien als volwaardige mensen, niet enkel hun gunstig talent.

Deze aanpak bracht een herschikking met zich mee. Vandaag zit de juiste persoon op de juiste plaats en maken de medewerkers net meer gebruik van hun talenten. Waarom? Ze zijn gemotiveerd als mens.

Resultaat dankzij de tussenkomst van CompanyWise:

  • kwaliteitsvoller werk, wat kwantificeerbaar is.
  • medewerkers kwamen spontaan op zaterdagen werken om de achterstand in te halen, en dat 2 maanden lang.
  • het ziekteverzuim daalde, de inzetbaarheid steeg (een medewerker kwam zelfs werken met gebroken arm)
  • aanzienlijke besparingen werden doorgevoerd, dankzij een sterkere inzetbaarheid van het beschikbare personeel.

Wil jij ook ontdekken hoe CompanyWise ervoor kan zorgen dat jouw medewerkers fluitend naar het werk komen? Contacteer ons!

Copyright © 2024 CompanyWise • Privacy PolicyCookie policy