Purpose: waar wil je naartoe met je bedrijf?

Jun 18, 2019

Een ondersteunende afdeling van een belangrijke producent van metalen zorgt ervoor dat alle producten en diensten volgens de juiste kwaliteit op het juiste moment beschikbaar zijn en wel tegen de meest aantrekkelijke prijsvoorwaarden.

CompanyWise werd gevraagd om:

 • de organisatie & werking van de afdeling te evalueren volgens de vereiste competenties;
 • de afdeling inzetbaar te maken binnen een Lean Management-kader;
 • de onderlinge samenwerking te versterken met oog voor beleidsnaleving en communicatie.

  De aanpak

  Meteen ging CompanyWise tewerk als objectief klankbord. Het resultaat was een waarheidsgetrouwe analyse die behoorlijk confronterend was. 

  De daaropvolgende coachings en procesanalyses gaven het bedrijf ook de broodnodige inzichten om verdere beslissingen te nemen. Ook het management bleef niet gespaard en kreeg een spiegel voorgehouden: de effecten van enkele beslissingen die niet genomen werden, maar wel hadden gemoeten, werden duidelijk omschreven. 

  Vervolgens werd er individueel geobserveerd en geëvalueerd:

  • hoe bereikt elke medewerker de gezamenlijke doelstellingen?
  • hoe is hij betrokken bij de transformatie?
  • neemt hij proactief deel aan ‘samenwerken’?
  • bezit hij over de vereiste kennis en competenties (standaard of na opleiding)?                                      

  Ingrijpende gevolgen

  Na evaluatie werd aan een aantal medewerkers een andere functie binnen het bedrijf aangeboden. Daarnaast werd er een volledig nieuw team samengesteld dat nadien verder begeleid werd door CompanyWise, met hernieuwde focus op versterking van de teamgeest en persoonlijke groei. 

  Onze opdrachtgever getuigt:

  “CompanyWise is geen traditioneel consultancybedrijf. Hier géén theoretische modellen of standaardsessies. Let op, de experts van CompanyWise beheersen alle erkende theorieën en technieken, maar hebben er een eigen aanpak uit ontwikkeld waarbij door schijnbaar onschuldige oefeningen en gesprekken de diepste emoties van de deelnemers worden geraakt. De resultaten zijn onmiddellijk meetbaar, herkenbaar en vooral blijvend.

  Hun unieke en persoonlijke coaching is een must voor elk bedrijf dat een duidelijke toekomstvisie heeft, het welzijn van zijn werknemers belangrijk vindt en niet in een status quo wil verdrinken.

  CompanyWise is een tikkeltje anders en is daardoor de perfecte match met bedrijven die ook anders zijn; bedrijven die naast cijfers ook sterk gemotiveerde en gelukkige medewerkers belangrijk vinden. Uiteraard zonder dat het een softe aanpak wordt: de veranderingen die wij hebben doorgevoerd naar aanleiding van hun advies zijn behoorlijk ingrijpend, maar uiterst succesvol.”

  Wil jij jouw purpose herontdekken? We leggen je graag uit hoe je dat kan doen.
  Contacteer ons!

  Copyright © 2024 CompanyWise • Privacy PolicyCookie policy