English

Leiderschap in en voor de 21ste eeuw: transformatie van structuur en cultuur

Om te gedijen in de 21ste eeuw is een ander soort leiderschap nodig, een dat focust op het globale gemeenschappelijke belang. Het is gebaseerd op visie en waarden waarbij menselijk capitaal (of  potentieel) en samenwerkingsvermogen ten volle worden benut. Elke innovatieve onderneming neemt daarom de verantwoordelijkheid om collectief te evolueren in structuur en cultuur. De ervaren transformatiebegeleiders van CompanyWise begeleiden jouw organisatie graag in dit ambitieuze groeiproces.

Transformeer naar een evolutionaire organisatie in volle bewustzijn


Transformeer naar een nieuwe organisatie in volle bewustzijn.

Is uw organisatie in haar natuurlijke flow?

Doe nu onze companyscan.

Onmiddellijke resultaten
Check je mogelijkheden
Inzicht in jouw organisatie
Plan voor de 'next level'

Wat onze klanten zeggen

Als je een SWOT-analyse uitvoert, verzandt het snel in een top-down oefening waarbij de ene naar de andere wijst. Je kan je laten bijstaan door externe, neutrale partijen maar helaas, vaak krijg je dan zoveel informatie over je heen dat je achteraf niet weet waar te beginnen. CompanyWise beloofde ons een trapsgewijze aanpak met bijsturingsmomenten en begeleiding, aangepast volgens onze noden. Bij hun is er geen confectiepak die je aangemeten krijgt of geen duur concept dat je voorgeschoteld wordt. Door de oefeningen kwamen gaandeweg de problemen naar boven en kregen we een duidelijk beeld van de sterkten en de zwakten. Later startten we een aantal projecten op. We voeren deze zelf uit want dankzij de hulp van Sarah-Jane en Frieda van CompanyWise staat iedereen met de neus in dezelfde richting. Iedereen ondersteunt ook deze projecten. Tijdens de workshops hielden Sarah-Jane en Frieda ons diplomatisch een spiegel voor. Soms confronterend maar nooit met een negatieve respons. We wensten een evolutie van onze organisatie. Dankzij de aanpak van CompanyWise werd het geen revolutie. We geven onze projecten de tijd maar houden vast aan ons doel. We gaan voor veel problemen zelf aan de slag en verwachten niet altijd de oplossing van de hoofdzetel of het management. Het voelt bijzonder goed om je organisatie mee vorm te geven. Ik beveel CompanyWise zeker aan bij mijn relaties. We wisten waar we aan begonnen en kregen waar we op hoopten.”

Meer lezen

Een organisatie kan zo hard groeien dat het risico op ‘achterblijvers’ groot is. Extra moeilijk wordt het als je veel nieuwkomers mag verwelkomen. Hoe breng je dan de bedrijfscultuur over? En hoe houd je iedereen aan boord? CompanyWise had de oplossing. Dankzij de professionele workshops werd onze teamgeest tastbaar gemaakt en versterkt. We kregen waardevolle tools aangereikt zodat groei op alle niveaus gekoesterd werd. Ook op moeilijke momenten heeft Sarah-Jane ons deskundig begeleid zodat dit geen negatieve neerslag had op ons succes. Integendeel, het heeft onze teamspirit alleen maar versterkt. Vanaf dag één worden onze nieuwe medewerkers aangestoken om hun steentje bij te dragen aan onze missie. Ons bedrijf is op één jaar niet enkel meer dan verdubbeld in volume, omzet en winst, maar ook in ervaring, stabiliteit, bewustzijn en verbinding.

Meer lezen

We worstelden met deze vragen en zochten externe hulp om ons hierbij te begeleiden. De gerichte aanpak van CompanyWise sprong in het oog. Met uitgestippelde programma’s, persoonlijke coaching en een pak vakkundige kennis hielpen ze ons vooruit. Hun kalme aanpak ondersteunt elke deelnemer, creëert verbinding en laat iedereen in de juiste richting kijken.

Meer lezen
Dominique Verleysen
Sales Director, Chemetall
Peter Boodts
Zaakvoerder, Atmosafe
Joris Heylen
General Manager, Havi