Blijven of Doorgaan?

dag Frieda,

ik zit met een lastige vraag. 

Je weet dat de situatie bij mijn werkgever tamelijk precair is omdat medewerkers sinds de tweede lockdown weerom afwisselend moeten komen werken, met tussentijdse periodes van technische werkloosheid. Uiteraard heeft dat een negatieve impact op hun loon. Bij sommige van mijn teamleden begint dat zwaar door te wegen. Ze geven aan dat ze uitkijken naar een andere job in sectoren die minder te lijden hebben onder Covid-19. Vorige week heeft mijn beste medewerker zijn ontslag gegeven.

Nu ben ik zelf ook gecontacteerd door een headhunter en vermits het nooit kwaad kan dat je je ‘marktwaarde’ kent, ben ik gaan praten met een ‘booming’ bedrijf dat een vacature heeft die gelijkaardig is aan mijn huidige rol, nl. die van kwaliteitsmanager.

Ze hebben me een jobaanbieding gedaan, maar ik weet niet goed of ik er zou op ingaan.

De ene moment denk ik ‘doen’, het andere moment denk ik ‘blijf waar je bent’.

Ik hou van mijn job, en vind mijn team een zegen om mee te werken. Net als voor mezelf heb ik steeds ingezet op hun samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Dus zijn ze gegeerd op de arbeidsmarkt. Maar hoelang gaan zij nog blijven in deze onzekere tijden?

En hoe zeker kan ik zelf zijn dat mijn werkgever de maatregelen gaat overleven?

De twijfel slaat me murw, ik voel me verlamd en kan niet helder denken.

Wat raad jij me aan?

Insuspendo.

Beste Insuspendo,

Dank je voor deze vertrouwelijke vraag. My lips are sealed!

Het is niet prettig als twijfels de bovenhand nemen: te dubben, te aarzelen, te wikken en te wegen, heen en weer geslingerd te worden. Het kan je letterlijk slaap kosten.

Zeker als het om een belangrijke beslissing gaat zoals waar en hoe je de komende jaren professioneel gaat doorbrengen.

Je kent me genoeg om te weten dat het niet mijn bedoeling is om de keuze in jouw plaats te maken. Ik ga je 1 essentiële vraag stellen:

‘Ben je écht aangetrokken door de nieuwe job, of loop je weg van de bestaande onzekerheid?’

Voel je het? Nu komen we dichter bij jouw innerlijke drijfveer. 

1/ Wat ga je kunnen realiseren in je nieuwe job? Ga je zowel persoonlijk als professioneel kunnen inzetten op ontwikkeling, iets waarvan ik lees dat het heel belangrijk voor je is? Welke emotie komt er nu bij je op?

2/ Heb je een aangenaam gevoel bij de waarden en normen, omgangsregels en de cultuur van het aanbiedende bedrijf? Als je niet weet wat hun organisatiecultuur is, dan is het best om daar op door te vragen. Heb je een onaangenaam gevoel, dan denk ik dat je de oplossing kent….

3/ Welke regelmogelijkheden krijg je in je nieuwe job? Liggen die losser of vaster dan nu? Wat ben je bereid om eventueel in te binden of op te geven?

Zoals je in mijn blog over Gravity or Attraction kan lezen, heb ik de 3 voorwaarden bevraagd waarvan het antwoord jouw graad van aantrekkingskracht en motivatie weergeeft.

Hopelijk ben je nu een stap dichter bij een beslissing die goed voelt. 

Wil je nog 1 ultieme tip? Luister altijd naar je hart! Ook als hoofd en hart tegengestelde signalen geven.

Ik hoop van harte dat je je nu wat lichter voelt!

Frieda

Heb je zelf ook zo een vraag?

Stel ze via onderstaand formulier en CompanyWise beantwoordt ze graag.

Copyright © 2024 CompanyWise • Privacy PolicyCookie policy